4. HirokiKitagawa

Research Fellow

Hiroki Kitagawa ,MD

Medical School

2011 Hiroshima University, Hiroshima, MD

Residency

2011 Resident in General Medicine, National Center for Global Health and Medicine, Tokyo

Fellowship

2013 Hiroshima University Hospital, Hiroshima

2014 Hiroshima City Asa Citizens Hospital, Hiroshima

2017 Hongo Central Hospital, Hiroshima

Speciality

Gastrointestinal Surgery

Surgical Oncology

Research interest

Surgery for Colorectal cancer

Invasive Staphylococcus aureus infections

Disinfection in healthcare facilities

Certification

Board Certified Surgeon, Japan Surgical Society

Board Certified Surgeon in Gastroenterology, Japanese Society of Gastroenterological Surgery

Academic Rank

Graduate student of Surgery

Publications

Kitagawa H, Ohge H, Hisatsune J, Kajihara T, Katayama K, Takahashi S, Sueda T, Sugai M. Prosthetic Valve Endocarditis Caused by ST8 SCCmecIVl Type Community-associated Methicillin-resistant Staphylococcus aureus. Intern Med. 2019 Mar 1;58(5):743-747.

Kitagawa H, Kaneko M, Kano M, Ibuki Y, Amatya VJ, Takeshima Y, Hirabayashi N, Hirota S. Coexistence of gastrointestinal stromal tumor and leiomyosarcoma of the stomach presenting as a collision tumor: A case report and review of literature. Pathol Int. 2018 May;68(5):313-317.

Kitagawa H, Yoshimitsu M, Kaneko M, Ibuki Y, Emi M, Kohashi T, Mukaida H, Matsuura H, Ohge H, Ohdan H, Hirabayashi N. Invasive micropapillary carcinoma component is an independent prognosticator of poorer survival in Stage III colorectal cancer patients. Jpn J Clin Oncol. 2017 Dec 1;47(12):1129-1134.

Print this page