4. 片山桂次郎

Katayama_K.jpg

診療講師 医学博士

片山 桂次郎 カタヤマ ケイジロウ                         English page.jpg

Keijiro Katayama

E-mail: keijiro@hiroshima-u.ac.jp

学歴

2001年 藤田保健衛生大学医学部医学科 卒業

2014年 広島大学大学院医歯薬学総合研究科博士課程 修了 医学博士

略歴(職歴)

2001年 広島大学医学部第一外科 研修医

2002年 中国労災病院心臓血管外科

2003年 呉医療センター心臓血管外科

2006年 中国労災病院心臓血管外科

2007年 心臓病センター榊原病院心臓血管外科

2011年 広島大学病院心臓血管外科 医科診療医

2014年 広島大学病院心臓血管外科 助教

2016年 広島大学病院心臓血管外科 診療講師

所属学会

日本胸部外科学会、日本血管外科学会、

日本冠動脈外科学会、アジア心臓血管外科学会

成人心臓血管外科(虚血性心疾患、弁膜症)、

ステントグラフト、大動脈外科(大動脈瘤 大動脈解離)

ステントグラフト、大動脈外科(大動脈瘤 大動脈解離)

主要論文

Scheduled re-entry coil embolization before entry coverage of thoracic endovascular stent grafting for aneurysmal chronic type B aortic dissection.

Interact Cardiovasc Thorac Surg. 2012 Oct;15(4):800-1.

Pubmed_index.jpg

Katayama K, Uchida N, Takasaki T, Sueda T.

Prestenotic and poststenotic multiple aneurysms with adult coarctation.

J Vasc Surg. 2014 Jul;60(1):234.

Pubmed_index.jpg

Katayama K, Uchida N, Katayama A, Takahashi S, Takasaki T, Kurosaki T, Imai K, Sueda T.

Multiple factors predict the risk of spinal cord injury after the frozen elephant trunk technique for extended thoracic aortic disease.

Eur J Cardiothorac Surg. 2014 Jun 18. pii: ezu243. [Epub ahead of print]

資格

日本外科学会        認定医・専門医